15 Nisan 2014 Salı

Profesyonel düğün fotoğrafçısı

Profesyonelliğin ve fiyatın kurtaramayacağı faktör: İletişim Yakalamak!
İletişim, hayatın her alanında önemli olduğu gibi fotoğrafçılıkta da çok önemli unsurdur.
Her alanda doğru iletişim, hoş görü, saygı ve pozitif enerji gibi söylemleri çok duyarız. Fotoğraf çekimlerinde bunlardan herhangi birinin eksikliği, sonuçlarada yansıyacağı gibi tekrarı olmayan çekim gününü de alt üst edebilir.

Düğün fotoğrafçısının iletişimsizliği nelere sebep olur?
Fotoğrafçılığı profesyonel yapanların sayısı çok az olduğundan mıdır bilinmez, ‘burnundan kıl aldırmamak’ deyimi fotoğrafçılarda da çokça görülen bir durum. Profesyonel bir düğün fotoğrafçısının kasvetli, gergin ve birazda iletişime kapalı olduğunu bir düşünün. Bu durum sizi bir kutu içine hapsetmelerinden farksızdır. Verdiğiniz poz nasıl olursa olsun, o anda içten gülümseme fotoğrafın esas vitaminidir. Bir fotoğrafçı işin vitaminini kaçırırsa artık kabuğunda da bir şey bulamazsınız. Bir an önce bitsede kurtulsak durumu hasıl olur. Bu durum çekim anında ne yapacağınızı bilememenize sebep olacağı gibi o anın stresini gün bitene kadar taşıyacaksınız demektir.
* Bu yüzden siz siz olun ankara düğün fotoğrafçısı seçmeden önce iletişim faktörünü en ön sıraya koyun. 
Gelin ve damadın iletişimsizliği nelere sebeb olur
Düğün fotoğrafçısının iletişimi ne kadar önemliyse elbette çiftin iletişimi, cana yakınlığı ve hoşgörüsü o kadar önemlidir. Çiftlerden herhangi birinde eğilip bükülmeyen en ufak bir yapı mevcutsa adeta görünmez bir duvar oluşur ve fotoğrafçı o duvarın ötesine geçemez. Bu durum maalesef en çok damat beylerde kendini gösterir. Hatta çekim öncesi bir çok gelin bu konuda fotoğrafçıyı uyarır; “damat şuna kızar, şunu istemez, şöyle şöyle yapmayın”gibi. Hiç bir çift çekime başladıktan sonra hangi aşamada bitmesi gerektiğini farkedemez. Bu yüzden fotoğrafçıya komutlar veren, bir an önce bitmesi için acele edilmesinin söylenmesi fotoğrafçının gerekli özveriyi gösterememesine ve çekimi hızlandırıp sonlandırmasına sebep olur. Böylesi bir durum siz farketmesenizde fotoğrafların kalitesine etki eder.

Biz elbette o günün stresinin çiftler üzerinde oluşturduğu baskının farkındayız. Ama fotoğraf çekimleri gerçekten çok istisnai bir durum. Hem tekrarı yok, hemde hayatınızın ön önemli günü sayılır. O gün iletişimde oluşabilecek her türlü sıkıntı, aynen pozlara yansır.  Yüzü asık, morali bozuk ve gergin bir çift için fotoğrafçının yapabileceği pek bir şey yoktur.  Düğün fotoğrafçısı ne kadar profesyonel olursa olsun, çekim mekanı ne kadar gösterişli olursa olsun siz fotoğrafçının sizi toparlamasına müsade etmedikçe sonuçlarda hep birşeyler eksik olacaktır. Fotoğraflarınızdaki küçücük bir tebessüm, güzel bir ifade, sizin en özel anlarınızı ömür boyu değerli kılacak yegane unsurdur. Biz çekimi bitirip fotoğrafları tek tek incelemeye koyulduğumuzda özellikle gözlerdeki pırıltının eksik oluşuna çok dikkat ediyoruz. Elenen fotoğrafların başında da gülümsemesi eksik, buruk ve sert bakışlı fotoğraflar geliyor.

Ömür boyu saklayacağınız bu en önemli hatıranın ne kadar kıymetli olduğunu daha çok yıllar geçtikten sonra anlarız.  En mutlu gününüz gelip çattığında çekime zarar verebilecek en önemli unsurun iletişim olduğunu var sayarsak, her iki tarafında son derece dikkatli ve titiz olması gereklidir. Çiftlerin ve fotoğrafçının karşılıklı sağlıklı bir iletişim yakalalayabilmesi demek, şartlar ne olursa olsun çok iyi sonuçlar almanın önünde hiç bir engel kalmamış demektir. Saygılarımızla düğün fotoğrafçısı ankara çalışmalarına devam ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder