15 Nisan 2014 Salı

Fotojenik düğün fotoğrafı

Varlığı hala tıpkı ufolar gibi tartışılan, gerçekte ne olduğu kişiye göre farklılık gösteren ama fotoğrafta iyi görünmeyle ilgili en etkili terimdir; fotojeniklik'tir.
Estetik dünyası bunun simetriyle alakalı bir durum olduğu üzerinde durur. En çok bilinen simetri farklılığı iki gözün birbirinden farklı olmasıdır. Kişiye göre bu durum bazı kişilerde daha çok belirgindir. Ankara düğün fotoğrafçısı olmak burada önem kazanmaktadır.
Estetikçiler bu konuyu altın oran ile tanımlarlar. Yaradılışın en büyük mucizelerinden olan ve fi sayısı olarak bilinen 1,618 sayısı, doğanın her alanında olduğu gibi insan yüzünde de milimetrik olarak mevcuttur. Yüz uzuvlarının birbirine olan oranlarındaki farklılıklar, insanın daha güzel veya daha çirkin görünmesine neden olan değer olduğu var sayılır.
İnsanlara göre fotojenik olmanın sebebi; kimine göre fotoğrafçıların elinde, kimine göre insanların görünümleriyle ilgili bir durum.
Bize göre konu fotojeniklik ise yani fotoğrafta güzel görünmekse bütün mesele, konunun ruhlar alemiyle bir ilgisi olmadığı gibi, insanları güzel çirkin diye ayırmanın bir manası da yoktur. Her iki tarafın üstüne düşen sorumluluklar vardır. Titiz davranıldığında bu meseleyi tartışmaya bir gerekte yoktur. Kaynak: Düğün fotoğrafçısı ankara

0 yorum:

Yorum Gönder